Into Prahan -rottakoira kävi hoidossa

Into Prahan -rottakoira kävi hoidossa, joka sujui parhaiten koiran ollessa sylissä. Intolla löytyi eniten tiukkuutta vasemmasta kyljestä, mikä lähti auki hienosti 🙂

Tapaan päivittäin koiria, joilla eniten löytyy tiukkuutta vasemmasta kyljestä (kylkiluiden liikkuvuus huonontunut) ja lähes poikkeuksetta nämä koirat harrastavat tai ovat harrastaneet tottelevaisuus lajeja. Näissä lajeissa on tyypillistä, että koira seuraa ohjaajaa vasemmalla puolella ja koira joutuu taipumaan oikealle ja katsomaan ylöspäin ottaessaan kontaktia ohjaajaan. Tästä seuraa kehon kompensaatiota ja toispuoleisuutta, jossa vasen kylki ikään kuin ”pullistuu” ulospäin eikä siten pysty taipumaan niin hyvin vasemmalle. Hoito vasempaan kylkikaareen auttaa palauttamaan koira keskiasentoon ja vasemmalle taipuminenkin alkaa taas sujumaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *