Belgian paimenkoira Titta kävi hoidossa

Iäkäs Belgian paimenkoira Titta kävi hoidossa jäykän ja kipeä selän takia. Selkävaiva tekee liikkumisesta hankalaa etenkin portaissa tai liukkaalla lattialla. Titalla on todettu lumbosakraalistenoosia selkärangan L7-S1 välissä. Tämä tarkoittaa nikamien välistä kulkevan hermojuuriaukon kaventumaa ja kulumaa. Muutoin Titan selkäranka näytti röntgenkuvissa suhteellisen normaalilta.

Aikaisempien hoitokokemusten perusteella Titan hoito tehtiin koiran ehdoilla, tässä tapauksessa koira sai itse valita sille mielekkään hoitoasennon. Koira istui tai seisoi koko hoidon ajan ja vaikutti rentoutuvan hienosti. Erityisesti Titta nautti niskalihasten käsittelystä 🙂

Ikääntynyttäkin koiraa voi ja kannattaa hoidattaa, viimeisten vuosien elämänlaatu paranee ja koiran liikkuvuus pysyy mahdollisimman hyvänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *