Cairn -terrieri Indy

”Tulin kesäkuun puolessavälissä töistä kotiin ja vanhempi cairneistani, Indy tuolloin 6,5 v. roikotti vasenta takajalkaansa. Hakeuduin Järvenpään Animagin kautta Moreliukselle Sipooseen tarkempiin tutkimuksiin. Mikael Morelius totesi Indyllä olevan polvessa nestettä ja lievää nivelrikkoa. Alkoi kevyen lenkityksen ja tulehduskipulääkkeiden syöntijakso. Tässä vaiheessa Indy ei juurikaan varannut vasemman takajalan varaan ja muutamat reippaammat pyrähdykset olivat sellaista jänislaukkaa. Mietin mikä muu voisi auttaa ja päätin kokeilla laserterapiaa. Kävimme siellä kuusi kertaa ja se tuntui helpottavan vaivoja. Viidennen kerran jälkeen Indy meni vuorokaudeksi hoitoon läheiseen koirahoitolaan ja sen jälkeen tilanne taas jostain syystä antamistani hoito-ohjeista huolimatta huononi alkutilanteeseen.  Lähdimme lomalle pohjoiseen ja kävin siellä vielä Oulun eläinklinikalla, koska halusin varmistuksen siitä oliko tilanne mennyt jotenkin huonommaksi. He tekivät saman nivelrikkolöydöksen polvesta ja lisäksi löysivät lonkasta nivelrikkoa, kipulääkkeillä ja maltillisilla lenkeillä jatkettiin edelleen.

Erään heinäkuisen aamulenkin yhteydessä törmäsin naapuriini jonka sheltillä oli ollut täsmälleen samat oireet ja diagnoosi. Hän oli käynyt eräällä toisella osteopaatilla ja koiran vaivat olivat lähes poistuneet. Häneltä kuulin ensimmäisen kerran Jerrystä ja varasin oitis ajan hänelle. Elokuun alussa menin Paloheinän vastaanotolle ja jo ensimmäisen kerran jälkeen huomasin Indyn kävelevän paremmin! Hänellä ei enää jalka pettänyt alta pissatessa (uros) ja hän myös uskalsi jonkin verran varata jalan päälle. Kävely tuntui rennommalta kuin aikoihin. Jerry oli käsitellyt Indyn oikeaa takajalkaa, joka oli mennyt varsin jumiin vasenta puolta varoessa. Noin viikko siitä kun olin käynyt vastaanotolla ja aloittanut Nutrolin-jointin antamisen, tein kesän ensimmäisen normaalin aamulenkin Indyn kanssa ja täytyy myöntää että se tuntui huojentavalta ja hymyilin pitkästä aikaa. Mennessämme toisen kerran vastaanotolle sai Jerry Indyltä vain parhaille kamuille suuntaamansa kaveriörinämörinä-moikkauksen hännänheilutuksen kera. Kaveri selvästi muisti, että tämä oli hyvä paikka. Käsittelyyn hän antautui kuin olisi mennyt johonkin luksushierontakäsittelyyn  tämän kerran jälkeen näyttää että kävely on vapautunut lisää jotein toiveikkaana odotamme vielä kolmatta käyntiä Jerry ”ihmemies mc gyverin” vastaanotolla. Tulehduskipulääkkeetkin ovat jääneet onneksi tässä kohtaa tarpeettomiksi. Indy antaa hoidosta kymmenen tassupistettä!”

Koiran ontuessa jalkaa joutuvat muut jalat tekemään työtä normaalia enemmän, koska liikkuminen tapahtuu pääasiassa kolmella jalalla. Tästä seuraa usein ylirasitusta joihinkin raajoista ja selkään. Pitkään jatkuessa kipu voi levitä kipeästa jalasta laajemmalle kehoon, jolloin ongelmat vain lisääntyvät. Indie sai hoidosta apua ensi sijaisesti ylirasittuneisiin selän ja terveen takaraajan lihaksiin ja niveliin. Kannattaa viedä ontuva koira hoitoon!

Terveisin Jerry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *